ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ПАСИ ПОЉАНИ
15.01.2012

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима, обишао је локалитет истуреног одељења Основне школе "Краљ Петар-Први" у насељу Паси Пољана где ће се до краја марта месеца изградити спортски терени, захваљујући пројекту „MODERNSPORT“ који се остварује у оквиру  програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Након спроведеног тендера, за извођача радова у овој фази пројекта „MODERNSPORT“, изабрано је Привредно друштво за грађевинске радове SLOGA CONSTRUCTION“ у Крагујевцу. „Крајњи рок за завршетак радова на овом комплексу је 28. март 2013. године. Осим извођења радова по утврђеној динамици потребно је регулисати и исплату по свакој ситуацији-рекао је председник општине Палилула Бобан Џунић. Након тога Европска унија и наши партнери из Бугарске рефундираће нашој општини одобрена средства. Штедимо новац Републици Србији, штедимо новац свим грађанима Града Ниша, обезбеђујемо новац из Европске уније али су нам потребна и средства за суфинасирање пројекта из буџера Града, која се рефундирају након исплате донатора.

У циљу развоја и промоције спорта, на површини од 4.400м2 градиће се спортски терени на отвореном, у издвојеном оделењу Основне школе “Краљ Петар Први” у Паси Пољани: игралишта за одбојку, кошарку и рукомет, терниски терен, трим стаза, стаза за скок у даљ, атлетска стаза. Вредност ове инвестиције, која ће бити остварена уз подршку ЕУ је око 218 480.74 Еура. Овај пројекат Градске општине Палилула ће се реализовати у партнерству са општином Ботевград (Бугарска) у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, у склопу ИПП-а фонда уз подршку Европске уније. (ЕКОПолис мрежа)